/
Allmänt /
Alicias Våffelsemla
ALICIAS VÅFFELSEMLA
recept

- Var två personer
- Var hungriga
- Ta fram en bunke
- Häll i nästan 4 dl våffelmix
- Stoppa i kontakten till ett våffeljärn
- Tryck ut det som finns kvar av flytande margarin, ca 1 dl, i mixen
- Tillsätt nästan 8 dl kallt vatten medans den andra går på toa
- Vispa ihop
- Kladda på lite margarin i våffeljärnet när det är varmt
- Häll på nästan 2 dl smet
- Inse att smeten inte brukar vara så lös
- Försök att rädda resten av smeten med vetemjöl tills önskad konsistens
- Tillåt lite klumpar
- Fortsätt att grädda era nu ljusare våfflor i massa margarin
- Ge upp efter några styckna när ni märkt hur sladdriga de blir
- Lägg en våffla på en tallrik
- Klicka på med grädde i mitten
- Spruta ut hallonsylt ur en klämmisflaska på grädden
- Kläm kraftigt på chokladsåstuben över grädden och sylten
- Vik in kanterna så att fyllningen blir täckt, börja med en ruta och ta sedan den diagonala osv.
- Vänd på våfflan
- Strö på lite florsocker
- ÄT ALICIAS VÅFFELSEMLA BÄST SOM EN FYRAÅRING
- NJUT
HJÄRTA